2021-07-07 13:25:43• hírek • Bede Emőke

Huszonkettőt egy csapásra

Kedd este, 20 óra 10 perc környékén arról értesítették a Szamos Katasztrófavédelmi Felügyelőséget, hogy Csög településen, egy mezőgazdasági út szintbe hozási munkálatai közben öt darab, 75 milliméter kaliberű páncéltörő lövedéket találtak.

A bejelentésben megadott helyszínre rövid időn belül kivonultak a tűzszerészek, kik amellett, hogy begyűjtötték a talált eszközöket, átfésülték a terület többi részét is. A kutatás során előkerült további 9 ugyanolyan páncéltörő lövedék és 8 darab, 76 milliméter kaliberű robbanó lövedék is. A második világháborúból visszamaradt eszközöket a fel nem robbant muníciók nagykárolyi raktárába szállították, és hamarosan sor kerül megsemmisítésére.



Az ISU korábban óva intett mindenkit attól, hogy az általunk talált világháborús eszközöket megbolygassuk, ugyanis még több tíz év után is veszélyt jelenthetnek. Tehát ne próbáljuk szétvágni vagy szétszerelni őket, és különleges lakásdíszként se használjuk ezeket. Egyetlen feladatunk, hogy azonnal értesítsük az illetékes szerveket, akik majd gondoskodnak a lövedék, bomba, esetleg gránát biztonságos elszállításáról és megsemmisítéséről.


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: